Informatie

Activiteiten

Zo’n 10 maal per jaar organiseert de ABC evenementen met een zeer divers karakter, waaronder puzzelritten, gezelligheidsritten, nachtritten technische dagen en één maal per jaar een filmavond, waar je de evenementen van dat jaar onder het genot van een hapje en/of drankje nog eens voorbij kunt zien gaan op het witte doek. Eens per 2 jaar is er een groot Nationaal Buggyweekend. Hier verzamelen alle actieve leden zich om een gezellig weekend te houden, waar diverse activiteiten op het programma staan (denk aan puzzelrit door de omgeving, verkiezing mooiste buggy, trial, rayonspelen en uiteraard een gezellige feestavond).

I.B.W

Tijdens het pinksterweekend staat het Internationaal Buggy Weekend centraal. Dit grootschalige evenement wordt jaarlijks in een ander land gehouden. Dit is een enorm spektakel met deelnemers uit Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Zwitserland en natuurlijk Nederland. Bij dit weekend ligt het aantal deelnemers al gauw rond de 200! Naast onze eigen evenementen kom je de club ook tegen op Keverevenementen en beurzen. Kortom er is voor een ieder wat te beleven binnen de club!

Algemeen

De ABC (ofwel Algemene Buggy Club Holland) is in 1974 opgericht door een aantal enthousiaste Buggyrijders. Toen het ledenaantal flink begon te groeien werd op 10 februari 1977 de club officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40445056. Met momenteel ongeveer 300 leden zijn we de grootste Buggyclub van Europa.

Organisatorisch bestaat de ABC uit een 5-koppig bestuur uit alle delen van het land. Nederland is voor de ABC opgedeeld in 8 rayons die weer “bestuurd” worden door een rayonvertegenwoordiger. Ook bij jou in de buurt is er een rayonvertegenwoordiger actief, waar je terecht kan voor vragen of informatie over evenementen. Binnen de club is ook een evenementenman actief die alle rayons adviseert/bijstuurt waar nodig.